Inlagd jalapeno- hett och gott tillbehör

Inlagd jalapeno- hett, gott och hållbart tillbehör

Inlagd jalapeno är gott till det mesta och serveras gärna till tacos eller grillat här hemma. Odlar du jalapeno eller någon annan fin chili av medelstyrka är det här ett riktigt toppenrecept att testa. Du har säkert sett burkarna med inlagd jalapeno i butik men det är så enkelt och snabbt att fixa själv.

Det är toppen att använda frukter i olika mognadsgrad eftersom det blir snyggt, gott och det är precis så plantorna jobbar. Allt blir ju inte moget samtidigt och genom att blanda så blir det ändå ett gäng frukter att ta hand om samtidigt. Skulle du bara ha några få åt gången så kan du lägga dem i kylen för att vänta in fler frukter.

Receptet är superlätt att skala upp och ned beroende på hur stor din chiliskörd är. Dessutom är det inte noga på grammet hur mycket chili du har bara lagen täcker skivorna i burkarna sen.

Ingredienser inlagd jalapeno

  • Jalapenos ca 300 g
  • Äppelcidervinäger 2 dl
  • Vatten 2 dl
  • Socker 2 msk
  • Salt 2 tsk

Gör så här:

  • Skölj chilifrukterna.
  • Skär chilin i ca 3 mm breda skivor.
  • Blanda äppelcidervinäger, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp.
  • Häll i chiliskivorna och låt småputtra under lock i 5 minuter.
  • Häll upp på burkar med tättslutande lock och förvara i kyl.
Inlagd jalapeno- hett, gott och hållbart tillbehör

Ökad hållbarhet på din inlagda jalapeno

Välj gärna lite mindre burkar till din inläggning om chilin inte har strykande åtgång eftersom de öppnade burkarna har lägre hållbarhet än de oöppnade. Dessutom är det bra att sterilisera burkar och lock först för bättre hållbarhet. Jag brukar sänka ned dem i kokande vatten en minut eller ta in dem i ugnen en stund på 180 grader (inga gummi- eller plastdetaljer bara).

Fler skörderecept i chilitider:

Ha det gott!

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *