Om mig

Välkommen till Leva Hållbart!

Jag är utbildad miljövetare och hängiven odlingsentusiast. Tillsammans med min man och mina tre små barn bor jag i ett 20-tals radhus i centrala Göteborg. Samtidigt spenderar vi stor del av vår lediga tid i skogarna vid vår gamla timrade röda stuga en timme utanför stan. Därför blir det en salig blandning av stad och land i mina texter.

Det är kontrasterna mellan platserna jag älskar och de ger mig kraft och inspiration. Jag försöker använda platsernas unika förutsättningar för att leva ett hållbart och enkelt liv som är snällt både mot vår jord och oss själva. Det bor en aspirerande självhushållare i mig så det blir en hel del texter om hållbar odling i stan och på distans men också texter om miljö, byggnadsvård, kost och hälsa.

Absulitism är inget för mig. Jag försöker göra medvetna val så långt det fungerar i vardagen och i familjen. Jag tror inte på att en människa behöver göra allt perfekt utan snarar på vikten av att vi är många som vill bidra. Och då måste det kännas härligt och vara roligt att välja rätt. Vi blir bättre och starkare om vi peppar och motiverar varandra.

Det är just det jag vill att vi gör tillsammans. Därför hoppas jag att du vill följa med genom att delge dina tankar,  kommentera innehållet och gärna prenumerera på bloggen.

I texterna vill jag inspirera till en mer hållbar livsstil. Ibland i det stora, ibland i det lilla. Där vi är medvetna om effekten av våra vardagshandlingar. Där vi söker kunskap om maten vi äter och hur vi påverkar miljön vi har omkring oss.

/Maria