Om mig

Välkommen till Leva Hållbart!

Jag är utbildad miljövetare och hängiven odlingsentusiast. Tillsammans med min man och mina tre barn bor jag i ett 20-tals radhus i centrala Göteborg. Samtidigt spenderar vi stor del av vår lediga tid i skogarna vid vår gamla timrade röda stuga en timme utanför stan. Därför är det en salig blandning av stad och land här hos mig.

Kontrasterna ger mig kraft och inspiration och jag försöker använda platsernas unika förutsättningar för att leva ett hållbart och enkelt liv som är snällt både mot vår jord och oss själva. Det bor en aspirerande självhushållare i mig så det blir fokus på hållbar odling av blommor och grönsaker både från odlingen i stan och på distans men också texter om miljö, byggnadsvård, kost och hälsa.

Efter att ha arbetat som hållbarhetsspecialist inom näringslivet i över 15 år har jag nu kastat mig ut som egenföretagare mot min dröm. Att kombinera all min kunskap och erfarenhet från arbetslivet med de från min stora passion- odling. 

Jag jobbar som odlingsinspiratör, föreläser och håller kurser inom hållbar odling samt driver medlemstjänsten Odla Hållbart online för dig som vill ha kunskap, stöd och gemenskap på din odlingsresa. Min bakgrund gör att jag har stor förståelse för odlingens olika biokemiska processer och jag djupdyker gärna under mina föreläsningar i t.ex. klimatsmart eller giftfri odling samt biologisk mångfald och jordhälsa.

Om mig Maria Mehlin- Välkommen till Leva Hållbart

Absolutism är inget för mig. Jag försöker göra medvetna val så långt det fungerar i vardagen och i familjen. Jag tror inte på att en människa behöver göra allt perfekt utan snarar på vikten av att vi är många som vill bidra. Och då måste det kännas härligt och vara roligt att välja rätt. Vi blir bättre och starkare om vi peppar och motiverar varandra.

I texterna vill jag inspirera till ett grönare liv och en mer hållbar livsstil. Ibland i det stora, ibland i det lilla. 

/Maria

Hej! Vill du få inspo från mig rakt i din inkorg? Signa då upp dig till mitt nyhetsbrev!

Vintersådd med Leva Hållbart i dagstidningarna

I november fick jag en rolig förfrågan från TT Nyhetsbyrån om jag vill ställa upp i ett reportage om vintersådd. Såklart jag ville det!

Det var fantastiskt roligt att få sprida sitt budskap i inte mindre än 11 dagstidningar som köpte in reportaget, som blev superfint. Stort tack till journalist Mikael K Nilsson för gott samarbete och fotograf Björn Larsson Rosvall som tog ljuvliga bilder.

Läs hela reportaget här.

Senast inläggen: