Grillad majs- grilla majskolv med blasten på för bäst resultat

Grillad majs- grilla majskolv med blasten på för bäst resultatGrillad majs med en klick kryddsmör hör till en av mina absoluta sensommarfavoriter. Nu finns det fin färsk majs att köpa och för oss som odlat den själv sen i våras blir det en riktig skördefest. Jag grillar den med blasten på vilket gör att den blir mjuk och fin samtidigt som den får gå en stund avklädd för härlig grillsmak. Lyxigt gott och samtidigt rejält och rustikt!

Genom att lägga majsen i blöt drar den in mycket vatten som sedan leder till att den blir ångad på grillen. Majskornen blir alltså mjuka utan att torka ut på grillen och är sedan redo att grillas på snabbt för smak och färg.

Fyll gärna grillen med andra goda grönisar i säsong som paprika, lök, zucchini och aubergine. Det är toppen att stoppa i kylen med och ta fram som tillbehör till olika rätter och sallader. På så vis utnyttjar du grillen maximalt när den ändå tänds.

Grillad majs- gör så här:

  1. Lägg kolvarna i blöt med blasten på minst 15 minuter.
  2. Grilla kolvarna så blasten får rejäl färg runtom i minst 10 minuter. Har du väldigt hög värme på grillen så grilla tills färgen blir sotig och fin och lägg sedan bredvid glöden och grilla indirekt resten av tiden.
  3. Skala av blasten men låt den sitta kvar som ett handtag.
  4. Grilla den skalade majsen tills den har fin färg runt om.
  5. Njut majsen nygrillad med salt och smör, gärna ett gott ört- eller tryffelsmör.
Grillad majs- grilla majskolv med blasten på för bäst resultat
Perfekt att tända grillen och sen lägga kolvarna i blöt. Jag brukar lägga dem i tvättad diskho med en skål eller liknande som tyngd över.

Grillad majs- grilla majskolv med blasten på för bäst resultatJag tycker att det är fantastiskt gott med ett enkelt smör på vitlök och bladpersilja till. Tillsammans med några nykokta bönor eller en god bit ost och sallad så är jag supernöjd. Det är också fint att servera på tapasbordet med grillade padrones och patatas bravas.

Smaklig spis!

Om du inte odlat majs tidigare men blir sugen nu så hittar du min guide här.

/Maria

Fler skörderecept och relaterade inlägg:

Grillad majs- grilla majskolv med blasten på för bäst resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error

Tycker du om innehållet? Följ gärna och dela vidare :)