Grillgod squash med citron- perfekt att spara i kylen

Squash är så gott som råkost men det här tillbehöret är perfekt att göra om du vill variera dig eller om du som jag hittar en bortglömd jättesquash som tappat primörkaraktären. Grillad, med bara raps- eller olivolja och lite salt och peppar äter vi ofta ungefär en halv men passar alltid på att grilla resten med för att fixa detta lyxiga tillbehör att ha färdigt i kylen till senare måltider. Så om du ändå grillar i helgen, passa på att skörda en squash och lägg på även om du inte är sugen just nu. 

Gör så här för god grillad squash:

Skär i 0,5-1 cm tjocka skivor (jättesquash delas först på mitten för att de inte ska bli för långa) och pensla med olja. Grilla rätt så hårt så du får kraftiga ränder med massor av grillsmak. Strö över lite salt och peppar. För det som inte äts upp varvas skivorna med lite olja, pressad citron och ev lite rivet citronskal, finhackad vitlök och/eller chili. Fint sätt att förädla resterna!

Tror säkert att burken håller länge i kylen med tättslutande lock och lite olja på toppen men här hemma tar det slut snabbt. Ofta serveras den på tapasbordet tillsammans med exempelvis fetaost och mängder av oregano, vilket också toppar en urgod matig sallad.

Drunknar du som jag i squash i sommar så testa gärna de här fina zucchiniplättarna som även barnen är förtjusta i. Zucchini och squash är som ni säkert känner till samma sak men hämtat från olika språk. Här hemma har vi tydligen inte bestämt oss för vad vi kallar det 🙂

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error

Tycker du om innehållet? Följ gärna och dela vidare :)