Binda mosskransar- vackra både inne och ute

Binda mosskransar- vackra både inne och ute

Att binda mosskransar är lätt fixat men så vackra de är i all sin enkelhet. Jag tycker att de är ljuvliga att dekorera med under vintern både inne och ute. Inne torkar mossan vackert och ute håller den sig fuktig och mjuk. Det här är ett perfekt adventspyssel som alldeles säkert hjälper julstämningen på traven.

Mossa, bindtråd och stomme- allt du behöver för att binda mosskransar

Använd tunna eller tjocka stommar beroende på vilket utseende du vill ha på kransen. Jag har stommar sen tidigare men har du inte det så kan du ta ris eller ansa lite i kaprifolen och forma till en cirkel och fästa med bindtråd, en tunn formbar metalltråd.

Själv föredrar jag grön tråd men vill du att det ska glimma lite i kransen så blir det jättefint med guld- eller silverfärgad tråd.

Jag visar hur jag binder fina enkla mosskransar på tunn metallstomme.

Det blåste tyvärr en del och videon blev lite kort pga. besök men jag hoppas ni hänger med på hur lättfixade de är ändå.

Tänk på att inte dra för mycket i mossan men går den sönder är det bara att lappa med småtussar. Väldigt förlåtande material.

Plocka mossa med ansvar

Mossa växer långsamt och återhämtar sig inte från ett år till ett annat liksom när vi plockar blommor så det finns lite regler kring plockning. I mindre omfattning på egen mark går det utmärkt att plocka och så finns det ju att köpa förstås. Den gröna mossan växer i regel snabbare än vitmossan, vilken jag undviker att använda.

Binda mosskransar- vackra både inne och ute

Inlägg med mer pyssel och gott som hör vintern till:

Hoppas ni får en riktigt härlig jul!

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error

Tycker du om innehållet? Följ gärna och dela vidare :)