Wienernougat är ett måste på julen här hemma. Enklaste, snabbaste julgodiset som känns och smakar ljuvligt hemmagjort trots genvägiga ingredienser. Dessa små godbitar blir inte alls lika sötsliskiga som de du köper i butiken. Blir du också sugen? Perfekt att slänga ihop om du tycker det känns lite glest på godisbordet och du vill fylla på med hemlagat godis i ett nafs.
Recept Wienernougat
- 125 g 70 % choklad
- 250 g nougat
- 100 g flagad mandel
Gör så här
Smält choklad och nougat i vattenbad. Rosta under tiden flagad mandel i torr panna. Passa noga, de bränner rackans snabbt. Rör ned mandeln i blandningen. Häll upp i form på ca 25×25 cm klädd med smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylen.
Skär i fina bitar och njut en riktigt god jul. Det är bara jul en gång per år som jag brukar säga. Vill du inte riskera att äta upp allt själv så ta med bitar i en fin burk vid julens tillställningar. Garanterat uppskattat!
Kanske är du även intresserad av dessa inlägg:
- Jularkiv med pyssel och recept
- Binda mosskransar- vackra både inne och ute
- Pepparkaksdeg för vinterns godaste pepparkakor
- Recept på ljuvlig chokladkola
- Näringstät kål- recept och inspiration för alla smaker
- Recept på egen glögg- samla julens härliga smaker på flaska
- Årets julklapp TID och andra hållbara klappar
God Jul!
/Maria
Tack för tips och inspiration till ett mer hållbart liv!
Invånare i Kungsladugård
Vad roligt att höra att hittade inspo här och inte minst att vi bor i samma härliga område. Hoppas vi ses 🙂
Allt gott!
/Maria